Een Kwestie Van Geld
Bel mij op! Digitale Polismap
Menu

Woonhuisfinanciering voor ZZP’er vanaf 1 jaar zelfstandigheid

De arbeidsmarkt verandert, zo zijn er steeds meer ZZP’ers. ABN AMRO heeft ook voor ZZP’ers met een wisselend inkomen hypotheek-mogelijkheden. Ook als ze pas 1 jaar zelfstandig zijn.

Als ZZP’er heeft u misschien verschillende opdrachten gedurende het jaar. Hierdoor kan uw inkomen schommelen. Hoe langer u ZZP’er bent, hoe meer uw ZZP-inkomen meetelt bij de berekeningen van uw hypotheekbedrag. ABN AMRO neemt het gemiddelde inkomen van de jaren die u gewerkt heeft mee. Is uw inkomen het laatste jaar lager dan dit gemiddelde? Dan rekenen ze met dat lagere bedrag. Van dit bedrag nemen ze dan een percentage. Dat varieert van 75% (vanaf 1 jaar zelfstandigheid) tot 100% (3 jaar zelfstandigheid en meer).

Aantal jaren zelfstandig Hoeveel mag u maximaal lenen? Toetsinkomen
> 3 jaar 103% van de marktwaarde 100% van het gemiddelde ZZP-inkomen van de afgelopen 3 jaar, met een maximum van het laatste jaar. Of tot maximale prognose.
2 – 3 jaar 103% van de marktwaarde 90% van uw ZZP-inkomen van de afgelopen 2-3 jaar. Of tot maximale prognose.
1 – 2 jaar 103% van de marktwaarde 75% van uw ZZP-inkomen van de afgelopen 1-2 jaar. Of tot maximale prognose.

ABN AMRO berekent uw ZZP-inkomen op basis van uw jaarcijfers, zoals deze zijn vermeld in uw belasting aangifte. Hierbij kijken ze naar het saldo fiscale winst.

Alle in’s & out’s weten? Neem dan contact op met Wilmer den Hoed van Een Kwestie van Geld.

© 2024 Een Kwestie van Geld • Privacy- & Cookie-statementDisclaimer