Een Kwestie Van Geld
Bel mij op! Digitale Polismap
Menu

Starters vinden kopen van woning lastiger dan vooraf gedacht

Een op de vijf starters vindt de aankoop van een woning lastiger dan vooraf gedacht, omdat zij last hebben van strengere hypotheekregels en meer eigen geld nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van GFK onder starters in opdracht van hypotheekverstrekker BLG Wonen.

Vier op de tien starters geven aan niet precies te weten hoeveel ze kunnen lenen bij het kopen van een woning.

Een meerderheid van de starters (66 procent) brengt zelf geld in bij de financiering van de woning. Bij vier op de tien is dat bedrag meer dan 20.000 euro.

Rein Wispelweij, directievoorzitter van BLG Wonen, vindt het een zorgelijke situatie dat starters al hun spaargeld inzetten, als gevolg van de stijgende huizenprijzen. Hij pleit voor het aanhouden van voldoende spaargeld als “gezonde buffer”.

“Wij vinden dat een ongezonde ontwikkeling op de woningmarkt en zien dit in de komende jaren nog verder toenemen gezien de afname van de LTV-ratio”, stelt Wispelweij, verwijzend naar de verhouding tussen de woningwaarde en het bedrag dat iemand mag lenen.

Bron: Nu.nl, 24 november 2015

Laat je dus vooraf goed informeren, dat voorkomt teleurstelling achteraf. Wij vertellen j(ulli)e graag over j(ulli)e financiële mogelijkheden en wat er verder bij de aankoop van een woning komt kijken.

© 2024 Een Kwestie van Geld • Privacy- & Cookie-statementDisclaimer