Een Kwestie Van Geld
Bel mij op! Digitale Polismap
Menu

Huizenkoper moet zich niet gek laten maken

Consumenten moeten geen overhaaste beslissingen nemen bij de aankoop van een woning. Nu de woningmarkt aantrekt, hebben huizenzoekers eerder de neiging om financiële risico’s te nemen. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag in De Telegraaf. De vraag naar koopwoningen in grote steden groeit. En omdat kopers snel moeten besluiten, komen ze in de verleiding om grote financiële risico’s te nemen.

Volgens woordvoerder van VEH Hans André de la Porte is de huizenjacht in de grote steden “weer helemaal geopend”. “Dat betekent dat huizen in populaire wijken soms zo geliefd zijn, dat er niet eens een advertentie op sites als Funda aan te pas komt. Makelaars regelen het onderling”, zegt hij tegen de krant.

Voorbehoud

De belangenorganisatie merkt dat kopers soms zo graag een bepaalde woning willen, dat ze geen voorbehoud van financiering in het voorlopig koopcontract laten opnemen. Volgens De la Porte is dat niet verstandig. “Stel dat een hypotheek toch niet rondkomt en de koop niet doorgaat. Dan kun je in heel grote problemen komen, met boetes die oplopen tot tienduizenden euro’s.”

Hij kent voorbeelden van kopers die in zo’n situatie hun reserves moesten aanspreken. Daardoor hadden ze geen geld meer voor het verhuizen en het inrichten van het nieuwe huis.

De la Porte maant kopers zich niet onder druk te laten zetten en niet te snel een beslissing te nemen.

Bron: NU.nl dd. 21 december 2015

© 2024 Een Kwestie van Geld • Privacy- & Cookie-statementDisclaimer